Търсене
Онлайн в сайта
В момента има 33 посетителя в сайта
Актуални новини

Аглеа Вет Варна - Услуги

Ветеринарен център Аглея предлага всички услуги в областта на диагностиката и терапията за вашите любимци. За ваше улеснение  сме описали най - важните от тях. Не се колебайте да ни потърсите за всичко което Ви интересува допълнително!

Подробни специализирани прегледи в редица области на ветеринарната медицина - ортопедия, неврология офталмология

Лабораторна диагностика

Пълна кръвна картина, биохимичен профил
Анализ на урина, бързи серологични тестове
Посявки за гъбички (дерматофити), 
Паразитологични тестове (включително за Дирофилария)
Патохистологични изследвания на тумори.
Предлагаме и функционални хормонални тестове - напр. АКТХ тест при хиперадренокортицизъм и др.
Микробилогична диагностика с изработване на антибиотикограми

Ехография - освен подробно изследване на коремните органи,ехографафът ни позволява  диагностика и на сърдечните заболявания. Това изследване има много голямо значение за поставяне на точната диагноза, терапията и уточняване на прогнозата при сърдечните заболявания. 
Под ехографски контрол , извършваме и  - биопсия от вътрешни органи, пунктиране на цисти и др.
Oто –ринскопия   камера и светлинен източник се получава перфектен образ при изследване на ушните канали и носната кухина. Методът е подходящ за отсраняване на чужде тела (осили) и биопсия.

ЕКГ- електрокардиографът е от значение при диагностиката на сърдечно-съдови заболявания.Изследване на систоличното кръвно налягане. Използва се както по време на операция така и при определяне на терапията при заболявания като бъбречна недостатъчност и др.

Терапия
24 часова спешна помощ-  разполага  с екип от лекари, които ще се погрижат за любимеца ви професионално и без колебание в случай на нужда.

Кислородотерапия, набори за интубация,  пациентски монитори, специални схеми за анестезия за критични пациенти и т.н.
24 часово  лечение - когато състоянието на пациента изисква непрекъснато наблюдение, прилагане на венозни средства, обезболяване и т.н..

Диагностика на хормонални заболявания. Имаме голям опит с диабетно болни пациенти.

Лекуваме туморни заболявания, като терапията включва и различни химиотерапевтични протоколи- при мастоцитоми и лимфоми например.

Третираме кожни заболявания, предлагаме консултации и третиране по отношение на външните паразити - бълхи, кърлежи и други.

Ветеринарния център разполага с лекари, работещи активно в областта на медицината на  гризачите. Разполагаме със специализирано оборудване за дентална терапия при тях - рязане и изпилване на прораснали зъби.

Предлагаме индивидуална диетична консултация и създаване на специфична програма за отслабване при животни с наднормено тегло.

Прилагаме Микрочипиране - метод за идентификацията на животните .

Дентална медицина и грижа за зъбите - профилактични програми, почистване на зъбен камък

 

Схеми на анестезия

 

Горди сме, че предлагаме много високо ниво на професионализъм и сигурност при упояването на пациентите си. Съзнаваме, че когато живота на пациента зависи от знанията и уменията на анестезиолога се изисква изключителна прецизност и обоснованост на решенията при използването на упойващи медикаменти.

- за всеки пациент подлежащ на сериозна обща анестезия неотлъчно се грижи поне един  анестезиолог, който следи непрекъснато жизнените показатели на пациента, чрез съответното оборудване и води подробен анестезиологичен протокол.

- използваме различни специфични схеми на упояване, според особеностите на пациента и заболяването му. Дозирането е постепенно  до ефект- без риск от предозиране.

- при всеки пациент за преглед под седация има възможност за моментална интубация и  реанимация

 

Обезболяване

Предлагаме комплексни методи на обезболяване, които подобряват значително комфорта на пациентите ни. Зa нас обезболяването е изключително важно и е въпрос на медицинска етика, защото ние като лекари разбираме, че болката я има, но не винаги стопанина е наясно. Имайте предвид, че животните често прикриват дискомфорта си. Нашата цел е да помогнем на животното да се възстанови бързо и безболезнено от всяка една процедура.

 

Хирургия

В Ветеринарен център Аглея прилагаме всички хирургични техники в лечението на дребните животни.

Предлагаме програма за ранна кастрация на всички женски животни, които няма да бъдат развъждани.Имаме изградени протоколи за  терапия на едни от най- честите туморни заболявания-туморите на млечните жлези. Освен диагностика и ранна оперативна терапия, често включваме в терапията и химиотерапевтични медкимаменти

 

Оперативно лечение на  травматични състояния- фрактури, луксации на крайниците

 

Нашета мото: Ние не сме най добрите ние  просто си вършим работата